Vārda diena: Venta, Salvis, Selva

20. maijs, 2024.
spot_imgspot_imgspot_img
Vel

    Ethereum (kriptovalūta)

    Ethereum ir decentralizēta, atvērtā koda blokķēde ar viedo līgumu funkcionalitāti. Ēteris (ETH vai Ξ) ir platformas vietējā kriptovalūta. Pēc Bitcoin tā ir lielākā kriptovalūta pēc tirgus kapitalizācijas. Ethereum ir visaktīvāk izmantotā blokķēde.

    Vitāliks Buterins

    Ethereum 2013. gadā ierosināja programmētājs Vitāliks Buterins. 2014. gadā izstrāde tika kolektīvi finansēta, un tīkls sāka darboties 2015. gada 30. jūlijā. Platforma ļauj izstrādātājiem tajā izvietot pastāvīgas un nemainīgas decentralizētas lietojumprogrammas, ar kurām lietotāji var mijiedarboties. Decentralizētās finanšu (DeFi) lietojumprogrammas nodrošina plašu finanšu pakalpojumu klāstu, neprasot tipiskus finanšu starpniekus, piemēram, brokeru aģentūras, biržas vai bankas, piemēram, ļaujot kriptovalūtas lietotājiem aizņemties pret viņu turētajiem līdzekļiem vai aizdot tos procentiem.  Ethereum arī ļauj izveidot un apmainīties ar NFT, kas nav savstarpēji aizstājami žetoni, kas savienoti ar digitālajiem mākslas darbiem vai citiem reālās pasaules priekšmetiem un tiek pārdoti, kā unikāls digitālais īpašums. Turklāt daudzas citas kriptovalūtas darbojas kā ERC-20 žetoni Ethereum blokķēdes augšpusē un ir izmantojušas platformu sākotnējiem monētu piedāvājumiem.

    Ethereum ir sācis ieviest virkni jauninājumu ar nosaukumu Ethereum 2.0, kas ietver pāreju uz akciju apliecinājumu un kura mērķis ir palielināt darījumu caurlaidi, izmantojot šķembu sadali.

    Informācija iegūta no Wikipedia.com

    SAISTĪTIE RAKSTI

    ATBILDĒT

    Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
    Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

    - Reklāma -

    Lasītākie raksti

    Jaunākie komentāri