Vārda diena: Klāvs, Einārs, Ervīns

9. maijs, 2024.
spot_imgspot_imgspot_img
Vel

    Polygon (MATIC) (kriptovalūta)

    Kas radīja Polygon? (MATIC)

    Polygon tika izveidots Indijā 2017. gadā un sākotnēji tika dēvēts par MATIC tīklu. Veidoja pieredzējušu Ethereum izstrādātāji kā – Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal un Anurag Arjun, Mihailo Bjelic

    Matic tīkls sāka darboties 2020. gadā, un tas ir piesaistījis daudzus decentralizēto struktūras pasaulē, piemēram, kā DEFI.

    Kas ir Polygon? (MATIC)

    Polygon, kas agrāk bija pazīstams kā Matic Network, ir mērogojošs risinājums, kura mērķis ir nodrošināt vairākus rīkus, lai uzlabotu darījumu ātrumu un samazinātu izmaksas un sarežģītību blokķēdes tīklos.

    “Polygon” vīzijas centrā atrodas “Ethereum” – platforma, kurā atrodas virkne decentralizētu aplikāciju, tādas, kurās var pievienoties virtuālajām pasaulēm, spēlēt spēles, iegādāties mākslu un piedalīties dažādos finanšu pakalpojumos. Tomēr šī lielā darbība tās blokķēdē ir padarījusi Ethereum gandrīz nelietojamu, jo pārraides izmaksas pieaug un pārskaitījumu satiksme kavē lielo pārslodzes dēļ.

    Īsāk sakot, Polygon sevi piestāda kā 2. slāņa tīklu, kas nozīmē, ka tas darbojas, kā Ethereum pievienojum slānis, kas necenšas mainīt sākotnējo blokķēdes slāni. Polygon, tāpat kā tā ģeometriskajam nosaukumam ir daudzajās pusēs, formas un pielietojums, un tas sola vienkāršāku ietvaru savstarpēji saistītu tīklu veidošanai.

    “Polygon” vēlas palīdzēt “Ethereum” paplašināties izmēros, drošībā, efektivitātē un lietderībā, kā arī cenšas mudināt izstrādātājus, lai vilinošie produkti tirgū nonāktu visātrāk.

    Pēc pārzīmola izveides Polygon saglabāja savu MATIC kriptovalūtu – digitālo monētu, kas ir tīkla pamatā. MATIC tiek izmantots kā maksājuma un norēķinu vienība starp dalībniekiem, kas mijiedarbojas tīklā.

     Tīkla centrā ir Polygon programmatūras izstrādes komplekts (SDK), ko izmanto, lai izveidotu ar Ethereum saderīgas decentralizētas lietojumprogrammas kā blakusķēdes un savienotu tās ar tās galveno blokķēdi.

    Īsumā sakot, Polygon ir uzlabotā blakusķēde Ethereum tīklam ar ātrāku pārskaitīšanas ātrumu un mazākām pārskaitījumu maksām, kā arī drošāku tīklu un vairāku ķēžu savienojumu.

    SAISTĪTIE RAKSTI

    ATBILDĒT

    Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
    Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

    - Reklāma -

    Lasītākie raksti

    Jaunākie komentāri